Down Under

Jongens toch! Wat is mijn laatste verhaal alweer lang geleden, bijna twee maanden! Ik zal maar snel beginnen.
Het laatste eiland waar we in Thailand waren, Koh Phi Phi, was een erg leuk klein eilandje bekend van de movie The Beach met Leo. Het was er ook erg idyllisch, daar kwamen we ook Kajan's zus, Doenja, tegen. Dit was onze laaste bestemming in Thailand, want na een paar dagen zouden we van Bangkok naar Sydney vliegen. Maar de drie musketiers deden dit niet samen, want Kajan besloot om nog langer met zijn zus in Thailand te gaan reizen. Dus Rutger en ik gingen er met zijn tweeen vandoor op weg naar the great unknown, ookal was Sydney al bekend voor mij. In Sydney aangekomen vroeg het vrouwtje bij de douane: Where are you staying. We dont have a place yet, was ons antwoord, waarop zij zei You fly all across the world without knowing where you will be staying? Tja dat is het romantische van reizen, dachten we. En dat bleek ook, want na een paar belletjes hadden we ons hostel al gevonden, en werden we gratis opgepikt van de airport. Midden in Kings Cross zat ons hostel, het was er erg gezellig. De eerste dagen hebben we Sydney verkend, en na een week in het hostel wouden we wel weer ergens anders heen, dus gingen we naar het alom bekende Bondi Beach. Daar hebben we 2 weken in een heerlijk chill hostel gezeten, waar wij nu nog vaak aan terug denken. Daarna hadden we het wel een beetje gehad met de urbane omgeving, en pakten we de trein naar Katoomba, midden in de Blue Mountains, 2 uur buiten Sydney. Weer een heel chill hostel, we zijn nu erg fan van YHA. Het ligt in de bergen dus het weer was iets minden maar op de 2 mooie dagen hebben we lekker gewandeld. Een keer hebben we een wandeling gedaan van 8 uurtjes, waarbij je naar een rots liep en als je daar op klom had je super mooi 360 graden uitzicht. We hebben daar met kerst gezeten en hadden een erg lekker maaltje voor onszelf bereid. En de volgende dag kwamen we Kajan alweer tegen, hij was een paar dagen daar voor in Sydney aangekomen en was ook onze kant opgekome. Kajan had die nacht in ons hostel gecrasht, en de volgende dag gingen we terug naar Sydney, voor New Years Eve. Aangekomen in Sydney pakten we de ferry naar Manly, een suburb van sydney met een mooi strand. We hadden weer nog geen slaapplek en werden door veel mensen gewaarschuwd dat we geen plek meer zouden vinden, maar aangekomen in Manly hadden we binnen een half uur al een plekje. Wel pokke duur, maar dat moest dan maar. New Years Eve was echt nice. de dag ervoor hadden we wat nederlandse dames ontmoet en die vroegen of we mee gingen naar Bradley's Head met een andere groep Nederlanders. Op oudjaarsdag om 5 uur opgestaan om oliebollen te maken en om achter pakten we de ferry naar waar we heen moesten. Het park waar we zouden zitten ging pas om 1 uur open, en we waren daar al 10 uur. Maar toen het park open ging, begon iedereen als een malle te rennen om een goed plekje te bemachtigen. Wij hadden natuurlijk een prachtig plekje, met goed uitzicht op de Harbour Bridge. Unlike andere plekken had ons park ook een klein strandje, dus we hebben lekker gezwommen, want het was bloedheet. Savonds begon het los te komen, en het vuurwerk was spectaculair, alleen miste ik wel een countdown. Daarna moesten we nog wel een uur lopen naar de bus,die ons terugbracht, dus ik was helemaal kapot. Op het strand van Maly een nieuwjaarsduik gedaan, en veel gebeachvolleybalt. Bij NYE hadden we ook nog een andere jongen ontmoet, Jeroen uit Eindje, en met hem besloten we toen op 3 januari een auto te huren, om langs te kust naar Melbourne te rijden. Daar krijg je later verslag van want mijn tijd zit er bijna op.

Dus Happy NewYear allemaal.

To be continued...

Nicolien

Jongen, wat heerlijk, je leeft nog!! En je hebt het erg goed naar je zin, zo te lezen. Hopelijk komt je tweede deel van het verslag ook nog in januari onze kant op? 13 dagen duurt de maand nog, daar moet toch een gaatje te vinden zijn. Hoef je nog steeds niet te werken??! Geniet ze, wij zitten hier de winter wel uit, hard werkend en studerend.....
Liefs van Tom, Nicolien, Jaap en Marijn

Emmelie

En elke keer word ik een beetje jaloerser!
Lekker doorgaan met genieten! En ik kijk uit naar de volgende update!:)

Heel veel liefs Xx Em

Melanie

Hoi Jelle, leuk om wat van je te lezen. Die rots met wijds uitzicht, is dat die van de mooie foto? Heel spectaculair! Hopelijk lukt t een beetje met vinden van werk. En jullie hebben nu de weg gevonden naar de Australische bieb om te internetten, dus vaker een berichtje?

Lydia

Ha zoon van me, fijn dat je weer eens blogt. Leuk om jullie verschillende verhalen te lezen. Ook grappig om via Facebook te horen dat je nu fietstaxichauffeur bent geworden in Melbourne! Pittig hoor, ben nu extra benieuwd hoe je er uit ziet. Zoenen van ons allemaal hier

Heleen

He Jellemans!
Jij ook een heel gelukkig 2011! Je maakt een goede start zo te lezen. Vandaag hebben we alvast een stukje van Wolfert's verjaardag gevierd met Lieke en je pa en ma. Oa de jaaralbums van elkaar bekeken. Mooi verhaal! Wij gaan deze zomer naar Thailand of Vietnam. Mocht het Thailand worden, dan graag meer verhalen en adressen. Voor nu veel liefs en tot gauw lezens/schrijvens,
je tant' eleen