The Islands

Hallo allemaal!

De laatste keer dat ik blogde zouden we net naar een Thai boks wedstrijd gaan. Dus daar zal ik beginnen. De Thaiboks wedstrijd was echt supervet, in totaal werden er 7 matches gevochten . Ik had nog op een paar wedstrijdjes gewed met een best wel domme fin, maar op het einde stond ik toch gelijk. We gingen meteen daarna naar bed, omdat we de volgende dag vroeg op moesten voor een dag trip. Die begon om 7 uur en toen reden we naar een warmwater bronnetje, eventjes je voeten erin en meteen weer door naar de Golden Triangle. Dat is het drielanden punt van Thailand, Myanmar en Laos, die wordt verdeelt door de Mekong River. Daar stapten we op de boot en voeren we wat rond over de rivier en toen stopten we in wat ze Laos noemden. Een vaag stukje land waar je wel een halve euro moest betalen om op te komen en dan kreeg je een stempel maar die mocht niet in je paspoort want het was een illegale stempel. Er waren ook alleen maar wat kraampjes die wat spulletjes verkochten dus het was niet veel. Maar we zijn wel in Laos geweest. Na de lun reden we door naar de White Temple, die was eerst niet wit maar omdat iedereen altijd klaagde dat ie zo vies was, hebben ze em helemaal wit geschilderd. Binnen in de tempel had je rare beschilderingen van films zoals star wars en spiderman. Vage boel. De longnecks stonden als volgende op het programma. Na een paar uur rijden, kwamen we aan bij het dorpje van de stam. De mensen daar leefden als een soort attracties, en waren bezig met spulletjes maken die ze konden verkopen. Foto's maken voelde een beetje raar., maar toch maar gedaan. Na weer een lange rit kwamen we terug bij ons hotel. Al met al een vage dag, erg toeristisch en we hebben vooral in het busje gezeten, maar toch was het een mooie dag.

Volgende dag vertrokken we naar Bangkok met de nachttrein, en op de zelfde dag van aankomst gingen we door naar het iddylische Koh Tao. Na twee dagen vooral reizen kwamen we dus sochtends aan bij ons resort. Diezelfde dag begon onze PADI (open water diving course) met wat introductie, en kregen we zelfs huiswerk. Dus geen geklaag dat wij alleen maar aan het feesten en niksen zijn. The next day begonnen we in het zwembad met de basic skills. Koh Tao is een gezellig klein eilandje met een leuke plekje aan het strand waar elke avond een fireshow gehouden wordt. We hebben trouwens wel een nieuwe sport herontdekt hier Thailand, we poolen hier gemiddeld 10 potjes per dag, heerlijk. Dag 3 Koh Tao werd het menes, want we gingen nu echt in de zee duiken. Het klaren van je oren was even lastig maar het wordt steeds makkelijker en voor je het weet zwem je op 10 meter diepte. Er was jammer genoeg niet superveel te zien, maar dat komt vast omdat al verwend ben met mooiere spots om te snorkelen. Maar het was wel een superchill gevoel. In totaal hebben we 4 duiken van ongeveer 45 minuten gedoken, en na nog een een laaste toets,waar ik het minste fouten had, hadden we onze PADI! In Australia mogen we nu zelfs op ons eigen houtje gaan duiken. s' Avobds uit gegaan en de zon weer zien opkomen, omdat ik de hele nacht heb zitten poolen met wat locals. Wel grappig dat we allemaal na een tijdje onze eigen weg gaan bij het uitgaan en elkaar dan na een tijdjeweer tegenkomen, of de volgende morgen. De 21ste vertrokken we naar Koh Phangan, het eiland van de beroemde Full Moon Party. De party was echt supervet, duizenden mensen op het strand met allemaal verschillende tenten met andere soorten muziek. Er was ook een heel groot springtouw die in de olie werd gedoopt en aangestoken. Terwijl een paar dronkenkoppen het flink verneukte, ging het bij ons er best goed vanaf. Op een geen moment raakte de olie die in een groot vat zat in de fik en kreeg je een ziek heet groot vuur van wel 8 meter hoog, en onze slippers lagen daarin. Hoewel ik Rutgers mooie birkies nog kon redden en wat andere slippers was het helaas te laat voor mijn flipflops, maar het geluk lachte me toe want ik keek achter mij en zag daar een mooi paar in mijn maat, en die zijn nu mijn trouwe dragers. Volgende dag lekker relax aan gedaan en lekker op onze scooters rond gecruised, en de 23ste reden we door naar Krabi, het was een lange tocht en s' avonds kwamen we pas laat aan in een hutje 10 minuten buiten Krabi. Die avond lekker gegeten in een reggae bar, en daar heb ik ook een lekker thais reggae nummertje gevonden, je kan hem vinden om mijn facebook pagina eveneens wat fotos, want het is wat makkelijker op te loaden daar. Nu zitten we op Koh Lanta, een mooi eiland, waar we lekker rustig aan hebben gedaan. Dus nu zijn we weer uptodat.

Dus op mijn facebook profiel vindt je wat fotoos maar je moet volgens mij wel ingelogd zijn .

Ik hoorde dat het in Nederland ging sneeuwen, maar wees niet bang hoor, hier hebben wij heel lekker weer.

Doei Doei Doei

Jelle

Emmelie

Dag lieve Jelle,
Klinkt weer helemaal goed! Ik heb ook in Thailand mn Padi gehaald, super vet!:D Ik heb daar toen ook niks gezien, omdat het had gestormd enzo, maar dan wordt het alleen maar beter de volgende keer; zo kan je het natuurlijk ook zien! Hier is het inderdaad heel koud, en wordt natte sneeuw verwacht. Zo jaloers op jullie!
Geniet lekker, en tot de volgende blog!

Liefs Xx
Emmelie

Gijsbert

Ik krijg sterk de indruk dat Koh eiland betekent. En ik heb wel te doen met de rechtmatige eigenaar van jouw 'nieuwe' flipflops. Of is die omgekomen in het brandende vet?
Ennuh, we zullen niet zeuren: wat werken jullie hard!!

Clara

Het klinkt geweldig allemaal, blijf vooral leuke dingen ondernemen en er over schrijven. Helaas zit ik niet op Facebook maar daar verzinnen we wel iets op want ik ben wel benieuwd naar de foto's,
groet en veel plezier verder!

a3aaan

ik zit hier potverdorie met een huge glimlach je verhaal te lezen an regelmatig LOL ik ook erbij. Heerlijke verhalen, ben blij dat jullie het schrijven van verhaaltjes voor ons over hebben, dan kan ik gewoon meegenieten. nog een paar dagen voor jullie down onder duiken? keep em stories coming.

Lydia

Ha zoonlief, wat een fantastische verhalen weer. Meer dan we hadden durven hopen! Edwin is hier ook, ook hij is onder de indruk dat je zo veel en leuk schrijft. Goed dat het duiken is gelukt, geen last van je oren gehad? Veel plezier met je laatste dagen in Thailand en dikke zoenen van ons hier

Lydia

He Jelly Roll Morton, net de update van Kajan gelezen, met een reactie van jou en Rutger. Veel surfen, begrijp ik, en Rutger blijft ook nog in Sydney tot na oud en nieuw? Ik krijg vragen waar je nieuwe blog blijft, mensen zijn benieuwd! Liefs, je moes

Moeders

He jongen, schrijf toch eens iets, je foto´s op Facebook zijn mooi maar niet iedereen kan die zien. En er staat geen verhaal bij! Kom op, straks is 2010 voorbij. Liefs, je moeders